Angelique Schaller

Publicatiedatum 4 december 2023

ICQ-ICT Profs groeit!

Sinds halverwege oktober maakt Angelique Schaller deel uit van het team van ICQ-ICT Profs. Deze energieke 43-jarige professional met een liefde voor reizen, shoppen én chocolade stellen we hier graag aan je voor.

"Ik ben geboren in Duitsland; mijn vader was een beroepsmilitair gestationeerd in Blomberg, maar we woonden in een Nederlandse enclave. Het was pas na 9 jaar, toen we naar Nederland (Duiven) verhuisden.”

Het leven als dochter van een militair bracht uitdagingen met zich mee, zoals het achterlaten van vrienden door frequente verhuizingen. Maar juist hierdoor ontwikkelde Angelique een groot aanpassings- en inlevingsvermogen, eigenschappen die nu van pas komen in haar professionele leven.

"Toen ik 16 was verhuisden we als gezin, in de buurt van Washington D.C., waar mijn liefde voor shoppen begon (mijn ouders noemen het een shopverslaving). In Amerika behaalde ik ook mijn rijbewijs. Nou ja, 'behaald' is misschien wat optimistisch. Het echte rijden, vooral parkeren, leerde ik pas in de praktijk. Maar maak je geen zorgen als je me tegenkomt op de weg; inmiddels ben ik een doorgewinterde chauffeur geworden."

Na haar studie Travel & Tourism begon Angelique in de reiswereld, maar in 2009 maakte ze een overstap naar de Nationale Politie. Van Senior Planner klom ze op tot Project Management Officer, waar ze haar organisatorische en verbindende vaardigheden ontwikkelde.

"Regelen, organiseren, ontzorgen, faciliteren en verbinden zijn competenties die een rode draad vormen in mijn carrière. Ik vind het belangrijk om werk te doen wat ik leuk vind, maar ik zoek altijd naar die extra ontwikkeling. Niet alles op de automatische piloot”.

Na een dienstverband van 14 jaar bij de Nationale Politie, waagde Angelique de sprong naar ICQ - ICT Profs Ze werd aangetrokken door de mogelijkheid om via detachering diverse organisaties te verkennen en zich zowel professioneel als persoonlijk verder te ontwikkelen. De overstap was spannend, maar gesprekken met directeur Hans Kuitert, die ze kende van haar tijd bij de Nationale Politie, maakten dat het bedrijf vertrouwd en warm aanvoelde.

“Ik had altijd al een klik met Hans vanuit onze samenwerking bij de Nationale Politie. Zijn menselijke leiderschap is echt een pré. Hans geeft je de vrijheid en veiligheid om je uit te kunnen spreken. Ik werk nu samen met een klein maar betrokken team. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen, je bent hier geen nummer, je bent er voor elkaar. En eens per maand hebben we een kantooravond, waar we als club bij elkaar komen om elkaar face-to-face te zien, thema’s te bespreken en bij te praten”.

Door deze kantooravond kan Angelique meteen wat toevoegen aan haar bucketlist want een collega vertelde dat hij volgend jaar van de Euromast wil abseilen. “Er werd gevraagd wie dit ook zou willen en ik heb me meteen spontaan aangemeld. Doodeng, maar supergaaf en ik ga het doen. Al is het maar om mijn angsten te overwinnen. Overigens zeiden alle andere collega’s, stuur maar een foto”.

Recentelijk heeft Angelique haar eerste opdracht binnengehaald via ICQ – ICT Profs en ze werkt nu als Project Management Officer bij het Subdomein Cyber & Electric Magnetic Activities (CEMA) van het Ministerie van Defensie in Soesterberg. Een bijzonder leuk aspect is dat haar vader zijn carrière is begonnen bij de Luchtmacht in Soesterberg, wat deze professionele stap voor haar extra speciaal maakt.

"Mijn sterke betrokkenheid en loyaliteit aan mijn oude werkgever maakten de overstap van een vaste baan naar ICQ - ICT Profs best een uitdaging. En natuurlijk is het even wennen in het begin, maar toevallig organiseerde ik vorige week een groot evenement. Een leverancier kwam naar me toe en vroeg: hoe lang werk je hier al? Ik antwoordde: een maand. Haar reactie was: het lijkt wel alsof je hier al een jaar rondloopt. Je kent iedereen en mensen kennen jou. Dat vond ik een groot compliment. Dus ik ben op de goede weg."

“Ik zit op mijn plek en het voelt erg senang. Ik werk binnen het Subdomein Cyber & Electric Magnetic Activities met collega’s van verschillende leeftijden en dus ook met heel wat jonge professionals. De snelheid van de jonge professionals en mijn ervaring werken heel goed samen. We leren van elkaar. Het is een goede mix.”

Werkplezier is vanzelfsprekend belangrijk maar we zijn ook nieuwsgierig naar waar Angelique nog meer blij van wordt. “Als een opdracht slaagt, iedereen tevreden is en ik zie dat mensen tevreden zijn en ervan genieten, dan geniet ik ook. Dit geldt zowel voor mijn werk als in mijn privéleven.

Maar wat me ook enorm blij maakt, is chocolade. Daar mag je me midden in de nacht voor wakker maken. Daarnaast hou ik heel erg van spontaan erop uit gaan. Lekker shoppen, naar de sauna, uit eten of een bioscoopje pakken. Heerlijk, daar kijk ik altijd heel erg naar uit."

Tijdens haar wekelijkse reizen van en naar het werk luistert ze naar podcasts en muziek, waarbij ze standaard haar moeder belt op de terugweg. “Mijn ouders wonen in het Westen, dus ik zie ze niet zo vaak. Daarom maken we er een gewoonte van om even bij te kletsen. Maar ook vrienden en vriendinnen probeer ik tijdens het reizen te bellen, zij maken de reistijd altijd een stuk gezelliger. Daarnaast moet ik wel Flitsmeister aanzetten en blijven opletten!”

Angelique geeft graag aan iedereen een levensles mee door deze inspirerende quote van Jij als Bron te delen: "Omarm jouw unieke kwaliteiten. Vaak waarderen we niet genoeg wat ons makkelijk afgaat, terwijl dat vaak de grootste schatten zijn waarmee we het meeste kunnen toevoegen."

Met deze verfrissende kijk op het leven en haar inspirerende persoonlijkheid, vormt Angelique een waardevolle aanvulling op het team van ICQ - ICT Profs.