Herman van den Dungen

Publicatiedatum 12 februari 2024

Senior Project Manager Herman van den Dungen (60) woont, samen met zijn vrouw en hun 2 schoolgaande/studerende kinderen in Almere. Oorspronkelijk komt Herman uit de buurt van Rotterdam. Hij ontmoette zijn liefde via de krant. Lachend zegt hij ‘Wij zeggen altijd tegen mensen, we zijn de voorlopers van de datingapps’. De dag dat zij verhuisden naar het centraal gelegen Almere was de dag dat de wereld op z’n kop stond: 9/11. ‘Toen we het huis kochten hadden we nog geen idee dat dat zo’n goede keuze zou zijn. Nog steeds zijn we elke dag ontzettend blij dat we op deze heerlijke, fijne en veilige plek wonen. We hebben het hier goed’.

Zijn liefde voor auto’s is groot. Het sleutelen aan en het rijden met auto’s staat op zijn lijst van favoriete activiteiten. Op zijn bucketlist reizen staat met zijn Landrover Defender naar het Noorderlicht met stip bovenaan. Een zomervakantie richting Noorwegen is daarin de eerste stap. ‘De kinderen  vinden dat ook leuk, dus dat is iets wat we als gezin hopelijk binnenkort kunnen gaan ondernemen’.

Herman is een geboren techneut. Al vanaf zijn kinderjaren is hij bezig met uitvinden hoe dingen werken. De interesse in techniek lijkt genetisch: Zijn zoon deed een opleiding als Game Developer in Utrecht en nu Associate degree Cyber Security in Amsterdam. Herman’s carrière is lang, zijn CV bijna een boekwerk met een ISBN-nummer. Via verschillende posities in het buitenland, waaronder Spanje, India en China komt hij uiteindelijk weer terug in Nederland. De periodes zijn bepalend geweest voor zijn professionele én persoonlijke vorming. ‘Het is een avontuur om te werken in landen die je niet kent. Het leert je om voor elk probleem een oplossing te vinden, te dealen met nieuwe situaties en geeft je inzicht in andere culturen en omgevingen’. In zijn rol is hij gegroeid richting management, bedrijfsvoering en het ondernemerschap. Dat maakt dat hij op veel plekken inzetbaar is maar wel altijd op projectmatige basis. ‘Ik vind het gewoon prettig om dingen te doen waar begin en een eind aan zit’.

Als medewerker heeft Herman meer dan 20 jaar detacheringservaring en deed hij verschillende ad interim opdrachten bij toonaangevende organisaties. Ondanks de interessante uitdagingen die hij had waren er ook aspecten aan die hem minder goed bevielen. Het landen maar ook het afscheid nemen bij opdrachtgevers viel hem soms zwaar.. ‘eigenlijk wilde ik stoppen met het detacheringswerk maar bij toeval kwam ik in contact met Guillaume. De klik die er was en ook de interesse vanuit Guillaume in mij als persoon en in de dingen die ik naast mijn werk doe heeft me echt verbaasd, verrast én doen besluiten om de stap naar een dienstverband te maken’. Het aangesloten zijn bij een enthousiaste club, de waarde van collega’s onderling maar ook het feit dat het team maandelijks fysiek bij elkaar komt is voor Herman een belangrijke reden om te werken bij een detacheringsbedrijf.

Momenteel werkt Herman als Projectmanager bij Justid in Almelo. Herman runt, naast zijn job bij ICQ-ICT Profs, ook zijn eigen onderneming: WiFi4Rent. Veelal voor de evenementenindustrie verzorgt Herman tijdelijke internet connectiviteit. Zijn business is ontstaan vanuit de behoefte die hij zelf ervaarde. Wat hij nodig had – tijdelijk internet op een externe locatie voor een eigen evenement – dat bestond nog niet, dus is hij het zelf gaan regelen. Toen bleek dat hier veel vraag naar kwam heeft hij zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels heeft hij een groot portfolio aan vaste klanten, met name in de dance scene. ‘Eigenlijk is het, nu ruim 15 jaar later, een beetje uit de hand gelopen. Ik was er misschien toen iets te vroeg mee maar tegenwoordig is stabiel internet voor elk evenement en festival onmisbaar, denk aan digitale toegangsystemen, de manier waarop kassasystemen werken enzovoort’.

Herman weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om servicegericht te werk te gaan, creatief te zijn in het bedenken van oplossingen, kwaliteit te leveren en hij schrikt niet van een deadline. ‘In de evenementen business weet je één ding zeker: de deadline staat vast en die gaat niet veranderen. Om 13:00 uur gaan de deuren open en dan staat je publiek voor de deur, dan moet alles werken. Die mindset is misschien wel belangrijker dan kennis en ervaring’.

Het ondernemerschap kan hij prima combineren met zijn werk voor ICQ-ICT Profs. De data van evenementen zijn ruim van te voren bekend en seizoensgebonden en dus kan Herman zijn werk eromheen plannen. Dat ICQ-ICT Profs zijn ondernemerschap stimuleert is iets wat hij enorm waardeert. ‘Ik vind dat bewonderingswaardig, ik heb dat nog nooit eerder gezien bij andere werkgevers dat ze blij en trots zijn en zelfs de moeite nemen om mijn bedrijf te komen bezoeken. Die houding maakt het voor mij extra waardevol om deel van ICQ-ICT Profs te zijn’.