Wouter van Vlijmen

Publicatiedatum 8 februari 2024
Auteur Hans Kuitert

Wouter van Vlijmen (47) woont samen met echtgenote, zoon (14) en dochter (11) in Driebergen. Vijftien jaar geleden maakten ze samen de keuze om vanuit het Gooi naar de rand van de Utrechtse Heuvelrug te verhuizen. Een beslissing waar zij – en hond Lex – nog steeds enthousiast over zijn. ‘Het landelijke karakter, centrale ligging, de weidse uitzichten en de prachtige natuur praktisch bij de voordeur is iets waar we elke dag enorm van kunnen genieten’.

Oorspronkelijk komt Wouter uit Rotterdam, en dat klinkt ook een heel klein beetje door in zijn accent. Als kleine jongen blijkt Wouter een sportief talent. Vanaf zijn achtste speelt hij korfbal in verschillende teams, en niet onverdienstelijk ook. Als junior speelt hij op het hoogste niveau maar ook later als senior speelt Wouter een tijd lang in de één na hoogste klasse. De korfbalwereld kent voor Wouter geen geheimen meer. Zo is hij actief als scheidsrechter, waarbij hij gefloten heeft bij finales en landskampioenschappen, is hij opleider van andere scheidsrechters, coach én lid van diverse commissies.

Het lijkt erop dat zijn kinderen in zijn voetsporen treden. Inmiddels heeft zoonlief de overstap van korfbal naar rugby gemaakt en ook daar is Wouter actief als teammanager en kent hij de ins en outs van de sport en de regels al redelijk. ‘Mijn vrouw zegt vaak: ‘Als je iets wilt weten over de spelregels van welke sport dan ook, vraag het Wouter hij weet alles’. En ze heeft gelijk’, zegt hij lachend. Hardlopen, fietsen, mountainbike, squash, padel, hij doet het allemaal met even veel plezier. Maar ook kan hij genieten van minder actieve vormen van sport. ‘Ik vind het ook leuk om sport te kijken op TV, daardoor weet ik zoveel van alle regels. En ik kook graag. Niet op niveau chef-kok maar leuke recepten krijg ik prima van de grond. Gewoon de instructies volgen en dan komt er iets moois uit. Heerlijk om te doen’.

Trots is Wouter op de mooie projecten die hij heeft gerealiseerd in zijn carrière, maar boven alles op zijn gezin. ‘We doen het hartstikke goed samen, met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt’. Op de planning staat een reis naar Afrika, een safari trip die zij als gezin willen gaan maken. ‘Mijn vrouw en ik hebben best veel gereisd in onze jongere jaren en zijn er al geweest maar we gaan met plezier nog een keer. Wat is er mooier dan je kinderen zo’n ervaring meegeven?’.

Wouter werkt momenteel als Senior functioneel beheer/Teammanager bij de Gemeente Leiden. ‘In deze functie houd ik me bezig met de ontwikkeling van de functioneel beheerders individueel en als team. Er is veel afstemming met de diverse procesmanagers en -coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de ITIL-processen binnen de IV-organisatie van de gemeente Leiden. Daarin zoek ik ook elke keer de verbinding om de processen en de uitvoering bij elkaar te brengen.’

De keuze om als Medior Project Manager bij ICQ-ICT Profs aan de slag te gaan was er eentje die gebaseerd is op vertrouwen en gevoel. De wens om op een meer flexibele manier als consultant te werken was er al een tijdje. Via LinkedIn kwam Wouter in contact met Hans Kuitert. Fijne gesprekken volgden waarbij snel duidelijk werd hoeveel raakvlakken er waren. Het was voor ICQ nog even spannend, omdat Wouter kon kiezen tussen 2 partijen die hem graag in het team wilden hebben. ‘Ik stuur op basis van gevoel en vertrouwen en heb echt met mijn hart gekozen voor ICQ-ICT Profs’.