Simon Sawal

Publicatiedatum 23 januari 2024

Simon Sawal (40) woont sinds een aantal jaren in Capelle aan de IJssel naar Spijkenisse, ‘de andere kant van Rotterdam’ zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Hij is getrouwd met Laura en heeft drie kinderen. Sinds die er zijn is het gedaan met de rust in huis…

Simon is een man met veel interesses. De korte opleiding Music Production & Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, die hij deed naast zijn toenmalige IT-baan in de detachering, is het gevolg van zijn passie voor muziek. Zelf speelt hij gitaar. Bij zijn vorige werkgever richtte hij – samen met een aantal collega’s – een band op: Callplay. Niet te verwarren met ColdPlay, die zijn natuurlijk niet zo goed. Hij maakt muziek op feesten en voor speciale projecten en ook in de kerk waar hij graag komt zorgt hij voor de muzikale ondersteuning. Alternatieve rock en stevige pop hebben zijn voorkeur. Gospel ook, al omvat dat genre zoveel verschillende muziekstijlen, het zijn vooral de teksten die maken dat iets gospel is, zo legt hij uit. ‘Het is mooi om het geloof en muziek met elkaar te combineren’. Uiteindelijk is muziek meer een hobby en koos hij voor een carrière in de IT.

Als kleine jongen werd zijn behendigheid met computers en aanleg voor automatisering snel duidelijk. ‘Mijn vader is applicatiebeheerder, dus thuis hadden we altijd computers en een pa die daarmee bezig was. Ik heb altijd gezegd dat ik iets zou gaan doen met computers. Op de basisschool beheerde ik al de Commodore 64 waar het rekeningprogramma op stond’. Simon heeft van zijn interesse in IT zijn werk gemaakt, maar ook voor zijn andere passies en hobby’s komt zijn kennis van automatisering heel goed van pas.

Naast muziek houdt Simon namelijk ook van film en fotografie. Het bewerken daarvan gebeurt ook door hem zelf, digitaal uiteraard, net als bij het produceren van muziek. ‘Wat ik echt interessant vind is het IT en het creatieve aspect met elkaar verbinden. Dat is misschien zelfs wel een soort leidraad in mijn leven en typerend voor de manier waarop ik denk. Ik ben altijd bezig met systeempjes te bedenken voor mezelf’.

Simon werkte eerder op detacheringsbasis en heeft ruime ervaring als IT-professional in werkplek en systeembeheer op uitdagende dynamische projecten bij de overheid en verschillende Nederlandse top 100 bedrijven. Via een vriend, die eerder met ICQ samengewerkt had, kwam hij in aanraking met ICQ-ICT Profs. Het gesprek met de directeur was prettig en vooral erg persoonlijk, de match was snel gemaakt.

Inmiddels heeft Simon al diverse opdrachten voor ICQ-ICT Profs vervuld. “In de laatste opdrachten ben ik werkzaam geweest als systeem engineer in (multidisciplinaire) teams met andere beheerders met ieder zijn eigen specialisatie en discipline. Om bij te blijven in het vak blijf ik studeren en volg ik op dit moment Cloud gerelateerde trainingen/ certificeringen). Daarnaast ben ik begonnen aan een Powershell scripting course.”

Bij ICQ zijn de kantooravonden weer een vast onderdeel van het werkritme geworden. Simon benadrukt: "Tijdens deze avonden hebben we de kans om elkaar face-to-face te zien en gesprekken te voeren die digitaal soms wat lastiger zijn maar zeker niet zo gezellig als de bijeenkomsten in Amersfoort. Het is fijn om dan persoonlijk contact te hebben en bij te praten met mijn ICT-collega's."

Wat betreft de mogelijkheid van het vormen van een ICQ-band, zegt Simon: "Dat is nog niet zeker, maar het is interessant om te weten dat er meer collega's zijn met muzikale interesse. De kantooravonden bieden wellicht de perfecte setting om hierover verder te praten. Het zou leuk zijn als er in de toekomst een ICQ-band ontstaat."