Eray Avdatek

Publicatiedatum 2 november 2023

ICQ-ICT Profs groeit! 

Het team van ICQ-ICT Profs is afgelopen voorjaar uitgebreid met Eray Avdatek (38). Eray vervult de functie van ICT consultant en is gespecialiseerd in systeem- en netwerkbeheer. Op dit moment werkt hij aan een opdracht bij een zorgorganisatie. Eray komt oorspronkelijk uit Turkije. We zijn benieuwd naar zijn verhaal! 

"Ik ben geboren en getogen in het midden van Turkije bij Cappadocië en toen ik 12 jaar oud was, verhuisde mijn familie naar Nederland. Mijn vader was hier al als gastarbeider aan het werk, en later volgde de rest van ons gezin (moeder, broer en zus). Die overgang was een avontuur op zich en bracht heel wat nieuwe ervaringen met zich mee. Maar uiteindelijk heeft deze reis me gevormd tot de persoon die ik nu ben, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.“

Afgelopen zomer is hij op vakantie geweest naar zijn geboorteplaats in Turkije en heeft hij ook zijn broer bezocht, die weer in Turkije is gaan wonen. Voor Eray is het belangrijk om af en toe terug te keren naar zijn roots, om de connectie met zijn oorsprong te behouden. De warme herinneringen en culturele banden die hij daar heeft, geven hem nieuwe energie en inspiratie. Bij zijn terugkeer naar Nederland zat hij dan ook boordevol enthousiasme om zich volledig te storten op de opdracht waarvoor hij momenteel is gedetacheerd. Maar hoe is zijn interesse voor ICT ontstaan? 

“Toen ik in Nederland aankwam, ben ik begonnen in het VBO (Voortgezet Beroeps Onderwijs). De eerste twee jaar stonden voornamelijk in het teken van talen en wiskunde, maar daarna moest ik een specifieke richting kiezen. Er waren eigenlijk maar twee opties: een administratieve richting of automatisering. Omdat computers altijd al mijn interesse hadden gewekt, was de keuze snel gemaakt. Na het VBO volgde het MBO en uiteindelijk het HBO. 

Werken in de wereld van automatisering geeft me ontzettend veel voldoening. Ik zit achter mijn bureau, omringd door mijn computer, waar ik dagelijks met plezier mijn taken oplos. Het voelt als een puzzel die ik keer op keer oplos, en de vrijheid om te creëren en te innoveren is heel erg fijn. Dit is absoluut wat ik het allerliefste doe."

Eray heeft bij verschillende kleine en grote bedrijven gewerkt, ondertussen groeiend van werkplekbeheerder tot IT-manager. In april is hij gestart bij ICQ-ICT Profs als ICT Consultant. 
“Na het gesprek met Hans (Kuitert, directeur ICQ-ICT Profs) was ik meteen enthousiast. De meeste werkgevers richten zich vooral op wat ze van hun werknemers verwachten. Hans keek in mijn ogen en vroeg wat ik wilde en hoe hij mij kon helpen. Deze persoonlijke benadering, gecombineerd met de reputatie van ICQ-ICT Profs als een goede werkgever, was voor mij de reden waarom ik voor ICQ-ICT Profs heb gekozen.”
Eray woont in Amstelveen, is 16 jaar getrouwd en heeft 2 dochters van 13 en 7 jaar. Hij is erg trots op zijn gezin en vindt het heerlijk om bijvoorbeeld samen met zijn kinderen naar de film te gaan. Maar af en toe wat quality time met zijn vrouw vindt hij ook belangrijk. “Kids bij de oppas en wij naar een heerlijk restaurantje. Daar kan ik ook echt van genieten.” 

Zijn grootste passie was een lange tijd voetballen, maar tijdens een potje zaalvoetbal raakte hij geblesseerd. “Mijn been draaide en ik hoorde 2x krak, toen bleek dat mijn kruisbanden en meniscus gescheurd waren. Ik ben daarna geopereerd en zit nog in mijn herstel dat minimaal een jaar kan duren. Ik ben nu regelmatig in de sportschool te vinden, waar ik aan krachttraining doe. Het mooie is dat mijn vrouw meestal met me meetraint. Daarnaast haal ik mijn voetbalplezier nu uit het spelen van FIFA op de PlayStation. Op die manier blijf ik toch nog verbonden met de sport waar ik van houd.”

Een andere hobby van Eray is autorijden. Na de operatie mocht hij zeven weken niet achter het stuur zitten, en dat was behoorlijk uitdagend voor hem. "Ik ben echt gek op autorijden. Het maakt me niet uit welke auto het is, zolang het maar een comfortabele rit is waarbij ik mijn favoriete muziek kan aanzetten en gewoon lekker door kan rijden. Dat is iets waar ik echt van kan genieten en daar mag je me ’s nachts voor wakker maken."

Op de vraag wat er nog op zijn bucketlist staat en wat hij graag zou willen doen, antwoordt hij met enthousiasme: "Als de kinderen wat ouder zijn, getrouwd zijn, of het huis uit zijn, dan heb ik eigenlijk twee grote dromen. Het maakt niet uit of ze met ons meegaan of niet, maar de eerste is om met een caravan heel Europa te verkennen. Ten tweede, wil ik graag een lange reis maken naar het Verre Oosten, zoals China, Japan, Maleisië of Thailand, misschien wel voor een maand of twee.

Turkse mensen hebben vaak de gewoonte om vijf weken lang naar hun geboorteplaats in Turkije te gaan, waar ze familie bezoeken en ontspannen. Maar ik ben niet het type dat graag zo lang op dezelfde plek zit. Vakantie is voor mij geen tijd om te rusten; dat kan ik thuis ook. Ik wil dingen zien en ontdekken." 
Eray heeft absoluut een persoonlijke missie, en dat is gericht op zijn kinderen. Hij wil dat zijn kinderen op eigen benen kunnen staan en een veelbelovende toekomst tegemoet gaan. Hij zet zich volledig in om hen op allerlei manieren te ondersteunen, zowel op school als op andere gebieden.

Op zakelijk vlak heeft Eray ook ambities. “Ik wil me graag specialiseren in de richting van systeembeheer. En misschien, in de toekomst, zou ik zelfs de sprong kunnen maken naar de rol van IT-manager, hoewel ik me afvraag of ik echt het type persoon ben voor een leidinggevende functie. Mijn kracht ligt vooral in de praktische uitvoering. Ik denk dat mijn "hands-on" benadering nog steeds goed bij me past. Niettemin, wie weet wat de toekomst brengt, maar mijn eerste prioriteit is me te blijven ontwikkelen en specialiseren.”

Eray, dank voor het delen van je persoonlijke verhaal. Nogmaals, welkom in ons team. We kijken ernaar uit om samen te groeien en successen te behalen!