Guillaume Bruens

Publicatiedatum 16 augustus 2023

Guillaume (54) heeft, samen met zijn vrouw, 2 zoons van 23 en 25 jaar. Allebei hebben ze de voorliefde voor techniek van hun vader in de genen meegekregen. De een is een allround monteur en de ander studeert IT aan de Technische Universiteit in Delft. ‘Het leven als empty-nesters bevalt ons uitstekend’ zegt Guillaume lachend. ‘We genieten op een prachtige landelijke plek samen van de rust van het buitenleven en kunnen oprecht en met trots zeggen dat we 2 mooie mannen hebben afgeleverd aan de wereld. Onze taak in die zin zit er op’.

In zijn vrije tijd speelt hij elektrische gitaar, bij voorkeur blues en rock. Het podium ambieert hij niet. ‘Ik krijg al 5 jaar wekelijks les, speel elke dag en word steeds een beetje beter, en dat is ok. Het gaat ook prima zonder talent’. Zijn werkelijke talent is zijn handigheid en vermogen om te leren door te doen. Zo zorgde hij voor een volledige verbouwing, een nieuwe tuin, repareert hij auto’s en bijt hij zich vast in alle materie die nodig is om een klus te kunnen klaren. Ooit, als hij de tijd en rust heeft, gaat hij een oude Alfa strippen en weer opbouwen. Hoe dat moet weet hij nog niet helemaal, maar dat is juist de lol. ’Ik wil zo diep de techniek in dat mijn hersens ervan kraken. Ik wil gewoon precies weten hoe het moet’.

Voordat Guillaume bij ICQ aantrad bekleedde hij verschillende managementfuncties in internationale telecom en ICT bedrijven. Altijd op het snijvlak van techniek en operations, maar met de mensen als middelpunt.  Na een korte periode van voorbereiding startte hij in januari 2019 in zijn rol als Directeur ICQ-ICT Profs. ‘Jeroen en ik kennen elkaar al zo lang. We hebben in verschillende bedrijven samengewerkt. Daar hadden wij altijd een gemeenschappelijke missie: De ontwikkeling van de mensen én de organisatie. Het optuigen van ICQ-ICT Profs was, juist omdat we zo goed weten wat we ermee voor ogen hebben, eigenlijk zo gedaan’.

ICQ-ICT Profs heeft als primaire doel om ICT-professionals mooie projecten en ontwikkelperspectief te bieden. Het kameraadschap dat ten grondslag ligt aan het ontstaan van ICQ-ICT Profs zie je ook terug in het team. Vriendschappen die ontstaan, veel aandacht voor elkaars hobby’s en interesses, ook als die niet met het vak te maken hebben en ruimte om persoonlijke doelen te realiseren. ‘Ik wil weten wat mijn mensen beweegt, waar je heen wilt en hoe ik je daarin kan ondersteunen. Bij ICQ zorgen we niet alleen voor werk en inkomen, we zorgen voor elkaar’.

ICQ-ICT Profs biedt, behalve een vaste job, ook opleidingen, vorming en training zodat de professionals hun marktwaarde kunnen behouden en versterken. Stilstaan is geen optie. ‘Je moet, wil je in dit vak van toegevoegde waarde kunnen blijven, altijd in beweging blijven, altijd bijleren. Wij investeren in de mensen zodat zij vervolgens kunnen groeien, persoonlijk, bij hun opdrachtgevers maar ook in volgende fases van hun carrière. Dat zij dat bij ons hebben kunnen leren maakt me trots’.

Guillaume is gevat, scherp en nuchter. Zijn Noord-Hollandse inborst spat ervan af, de manier van spreken geeft energie en zijn duidelijke visie op waar het heen moet is helder als glas. De toegevoegde waarde voor zijn klanten zit hem in kennis en expertise op gebied van ICT in de vorm van getalenteerde professionals en zijn rol als kennishuis. Dat laatste is een belangrijk onderdeel in de dienstverlening maar raakt door de veelal inkoop gedreven manier waarop klanten werken te vaak onderbelicht terwijl daar juist zoveel meerwaarde in zit.

‘Over 3 jaar is ICQ-ICT Profs niet alleen in staat om professionals te leveren maar kunnen we ook turn-key projecten neerzetten voor onze klanten. Om daar te komen gaan we ons team versterken met consultants die een breed palet in de techniek vertegenwoordigen zodat je voor complexe projecten zowel de techniek als de implementatie kunt verzorgen’.

Guillaume nodigt IT-professionals van harte uit om eens te komen praten over de mogelijkheden, ongeacht je specialisatie of specifieke wensen en behoeften. Samenbouwen en daarmee succes en groei bereiken is de kern. Daarvoor zijn ICT Professionals nodig die daar net zo enthousiast van worden als de rest van het team. ‘Er is heel veel mogelijk bij ICQ-ICT Profs. Ik zou zeggen: Challenge ons, laten we samen kijken hoe we jouw persoonlijke doelstellingen en onze zakelijke doelstellingen in een lijn brengen'.