Pascal van Driel

Publicatiedatum 24 augustus 2023
Auteur Hans Kuitert

Pascal (27) is geboren in Haarlem en opgegroeid in Zwanenburg, onder de rook van Amsterdam. “Maar het is echt geen Amsterdam hoor, roept hij trots! Ja, hetzelfde kengetal maar iedereen kent elkaar hier gelukkig nog wel”.

Tijdens zijn jeugd speelde Pascal graag een potje voetbal. Daar kwam na een ongeluk echter een abrupt einde aan. “Of er een voetbal carrière bij Ajax in had gezeten valt te betwijfelen”, grapt hij, “maar dankzij het ongeluk kwam ik wel op nog jonge leeftijd letterlijk in aanraking met IT”. Pascal had namelijk een UPS van 40 kilo laten vallen op zijn linker teen. Met grote gevolgen, een operatie van een uur en 14 dagen stilzitten volgde. Geen carrière bij Ajax, maar gelukkig daardoor nu wel bij ICQ-ICT Profs.

Stilzitten zit sowieso niet zo in Pascal zijn aard. Al op jonge leeftijd pakte hij elk baantje op, van winkelhulp tot aan dagbladbezorger. Geld krijg je niet, geld moet je verdienen. Echt een ondernemersmentaliteit. En loyaal, ondanks zijn nieuwe baan bij ICQ-ICT Profs maakt hij dit jaar netjes zijn krantenwijk af. “Ach, wat maakt het uit, gewoon om half zes opstaan, kranten bezorgen, dan snel douchen en een hapje eten en dan lukt het me nog steeds om voor half negen bij mijn opdrachtgever op kantoor te zijn”.

Namens ICQ-ICT Profs werkt Pascal bij het Havenbedrijf Amsterdam, Port of Amsterdam, corrigeert hij mij. Pascal werkt nu vijf weken op de servicedesk als senior medewerker en levert wanneer nodig naast 1e lijns ook 2e lijns ondersteuning. Ik merk dat Pascal vol enthousiasme verteld over Port of Amsterdam tijdens ons gesprek. “Ik heb de juiste keuze gemaakt” zegt Pascal met behoorlijke overtuigingskracht. Nog voordat Pascal bij ICQ-ICT Profs was begonnen, kon hij al aan de slag bij drie verschillende klanten van ICQ-ICT Profs. De keuze waar hij kon starten heeft hij zelf mogen maken. “Ik heb de meest uitdagende opdracht gekozen want hier moet ik echt hard aan het werk en kan ik wat betekenen voor de klant”.

Hoewel de UPS de eerste aanraking was met IT, was IT niet zijn eerste keuze. “Eigenlijk wilde ik een baan in de beveiliging. Dat leek me erg uitdagend”. Zijn passie voor computers ontwikkelde hij tijdens het gamen en zag dat je veel meer kon met IT. Dit zou zijn toekomst worden. Na het behalen van zijn IT-opleiding heeft Pascal een aantal jaren gewerkt als servicedesk medewerker bij diverse klanten. Een functie die hem prima past maar hij merkte dat hij ook wel uitgegroeid was in deze  functie. En de uitdaging miste.

De stap naar ICQ-ICT Profs was daarom snel gemaakt. Simon Sawal, een medewerker van ICQ-ICT Profs die hij nog kende van een vorige opdracht, had contract opgenomen om eens te komen praten. Daarna kwam het allemaal in een stroomversnelling terecht. “Ik had een leuk gesprek met Hans Kuitert. Het ging vooral over mij en mijn ontwikkelbehoefte. Wat ik de komende jaren wilde leren en wat ik daar voor nodig had. Dat soort gesprekken had ik nog niet eerder gehad. Het ging over mijn ontwikkeling en ik stond centraal in het gesprek”.

Hans adviseerde me na ons gesprek om eens met een van de andere medewerkers van ICQ-ICT Profs te gaan praten. “Dan hoor je hoe zij denken over ons bedrijf, daar heb je meer aan dan een leuk verhaal van mij”. Toen heb ik Thierry Dumessie gesproken en ook dat was een heel leuk gesprek. Zijn enthousiasme bevestigde het verhaal van Simon en Hans. Een paar dagen later kreeg ik een heel passend aanbod waarin naast een goed salaris en auto ook een mooi opleidingsplan zat inbegrepen.

Die laatste vond ik veel belangrijker. Lang nadenken om dit te tekenen hoefde ik dan ook niet. “Hoe mijn ontwikkeling er uit ziet? Eerst verder professionaliseren in Azure en daarna mijn netwerkkennis verder oppoetsen. CCNA en op termijn CCNP. Dus toch weer terug de beveiliging in hahaha!”.

Een hele bijzondere ervaring was zijn treinreis door Roemenië enkele jaren geleden. “Ik had destijds een Roemeense vriendin en ben haar gaan opzoeken. Ik vond de treinreis vanuit Boekarest verder Roemenië in geweldig indrukwekkend. Hoe verder ik kwam, hoe vreemder het landschap werd. Elk uur leek het klimaat wel te veranderen, elke bergpas zag er weer anders uit. En ook de treinen in Oost-Europa waren toch wel wat anders dan wat wij gewend zijn. Het laatste stuk heb ik afgelegd in een stoomlocomotief, zo eentje die je bij ons alleen nog als toeristische attractie ziet rondrijden”.

Ik ben benieuwd naar zijn reisplannen voor de komende tijd. “De Aziatische cultuur inspireert mij enorm”. Pascal wil graag nog een keer Japan en Korea bezoeken. China staat ook op zijn lijstje. “En heerlijk eten in Azië! Het was daarom wel toepasselijk dat we tijdens de ICQ-kantooravond van oktober een proefje hebben kunnen nemen van de Thaise keuken”.