Thierry Dumessie

Publicatiedatum 24 augustus 2023

Thierry is een makkelijke prater en heeft lekkere droge humor. Zijn accent leidt subtiel naar zijn Haagse afkomst. Hij is geen Hagenaar maar een Hagenees, zo zegt hij zelf. Zijn achternaam verwijst naar Franse voorouders. Thierry werkte jarenlang voor verschillende grote internationale bedrijven in Europa. Hierdoor spreekt hij niet alleen vloeiend Engels, Duits en Frans, maar heeft hij tijdens zijn werk voor IBM in Indonesië ook Maleis leren spreken. Uit de tijd dat hij grotendeels in het buitenland verbleef is van alles blijven plakken, zowel in taal als in gebruiken. ‘De gastvrijheid van Indonesië bijvoorbeeld, bij ons thuis wordt niemand ‘op z’n Hollands’ weggestuurd als het etenstijd is, ze kunnen juist allemaal aanschuiven’.

Om te ontspannen doet Thierry graag aan fitness, hoewel dat door de huidige omstandigheden even op een laag pitje is komen te staan. Daarnaast speelt Thierry een actieve rol in de lokale politiek als bestuurslid van de SP. Ooit bezat hij een uitgebreide collectie modeltreinen, maar deed deze van de hand toen zijn kinderen werden geboren. ‘Dat spul is nét iets te kostbaar voor kinderhandjes ‘ zegt hij lachend.

Hij kwam via een bemiddelaar bij ICQ-ICT Profs terecht. De gesprekken die hij had met Guillaume Bruens en Erik Mensinga zorgden voor een directe klik. ‘Ik was op zoek naar een platte organisatie waar het gaat om de connectie met de mens. Je ziet vaak dat detacheerders kijken naar een consultants als urenmakers, een instrument om geld mee te verdienen. Dat gevoel had ik helemaal niet bij ICQ-ICT Profs. Ik was per direct beschikbaar dus we waren vrij snel rond’.

Thierry kon direct starten bij de Gemeente Rotterdam, voor minimaal een jaar. In zijn rol als all-round ICT consultant fungeert hij als vraagbaak en biedt hij support aan zowel de medewerkers als voor de meer junior en medior ICT’ers bij allerhande ICT vraagstukken. Daarnaast werkt hij aan het project ‘Mylex’. Een soort Google voor de gemeente waarbij allerlei databases worden gekoppeld en informatie zo eenvoudig toegankelijk is voor interne medewerkers. Een project met een behoorlijk impact, waar Thierry als technisch project leider fungeert. Voorlopig doet hij dat allemaal vanuit zijn kantoor aan huis.

Ondanks de fysieke afstand is het contact met zijn nieuwe collega’s bij ICQ-ICT Profs goed. Via de groepsapp is er elke dag wel iemand die een geintje maakt, iets roept waardoor er wordt gelachen of waarmee ze elkaar een beetje uit de tent lokken. Vooral het onderwerp Formule 1 doet het daarbij goed. ‘Het is leuk zo, maar ik kijk er ook naar uit om iedereen live te ontmoeten als dat straks weer kan’.